Al ruim dertig jaar kweekt Stolwijk Plants B.V. bomen, planten en bloemen met de allergrootste zorg. We zijn een echt familiebedrijf in Greenport Boskoop dat gespecialiseerd is in het kweken van visueel aantrekkelijke heesters voor de tuincentrummarkt. Stolwijk Plants levert zijn producten onder meer aan de Boskoopse handel, exporteurs van Bloemenveiling Royal FloraHolland en bloemengroothandel GROEN-Direkt Boskoop BV.

Van groentetuin tot boomkwekerij

In 1988 startte Vincent Stolwijk, die geïnspireerd raakte door de groentetuin van zijn vader, met zijn eigen boomkwekerij onder de naam Boomkwekerij V.M. Stolwijk. Sinds 1 juli 2017 vaart de kwekerij een nieuwe koers met een nieuwe naam: Stolwijk Plants. Stolwijk Plants kweekt inmiddels een breed assortiment visueel aantrekkelijke heesters op 4 hectare grond. Met zeven collega’s, waaronder twee medewerkers met een (sociale) beperking, zijn we dagelijks aan het werk om de planten en bloemen zo mooi mogelijk tot bloei te laten komen.

Milieucertificaat

Stolwijk Plants zet zich in om het milieucertificaat MPS-ABC te verkrijgen. Het is een unieke standaard in de wereld en werkt als een meetlat die aantoont in hoeverre onze bedrijfsvoering milieuvriendelijk is. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is dan ook een belangrijk speerpunt voor Stolwijk Plants.

Ilex Dark Green® van i-LEXIT!

Stolwijk Plants is officiële licentiehouder en partner van Ilex Dark Green® van i-LEXIT. Deze unieke Ilex is duurzaam en heeft weinig of geen last van ziektes en/of plagen! Meer informatie over het concept vind je op onze pagina i-LEXIT!

i-LEXIT!

Stolwijk Plants verandert de rechtsvorm

Een nieuwe stap voor Stolwijk Plants. vanaf 1 januari 2020 is het verandert in Stolwijk Plants B.V.